рф без упину атакує «Азовсталь»: Київ пропонує москві спецпереговори

рф без упину атакує «Азовсталь»: Київ пропонує москві спецпереговори

Укрінформ
Ворог без упину атакує маріупольський комбінат "Азовсталь", у підземеллях якого перебувають українські захисники та цивільні. Радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк пропонує росії спеціальні переговори.

Про це він написав у Твіттері, передає Укрінформ.

«Великдень-2022. Але прямо зараз рф без зупинки атакує маріупольську Азовсталь. Місце, де знаходяться наші цивільні та військові, засипають важкими авіабомбами, обстрілюють артилерією та інтенсивно концентрують сили й техніку для штурму. Хто там віддав наказ «не штурмувати»?», - написав Подоляк.

Він зазначив, що рф має подумати про залишки своєї репутації, і для цього необхідні всього три «маріупольські кроки»: оголосити реальне великоднє перемирʼя над Маріуполем; негайно дати гумкоридор для цивільних; погодитись на «спецраунд переговорів», щоб Україна забрала/обміняла військових.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Читайте також: «Бог дивиться на місто Марії зверху» - бійці «Азову» показали зруйнований Маріуполь

Із заблокованого російськими загарбниками Маріуполя загалом евакуювалися на підконтрольну українській владі територію близько 150 тисяч мешканців, залишаються у місті ще близько 120 тисяч.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострілки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-