«руський мір» пошкодив на Луганщині сім православних храмів та ісламський центр

«руський мір» пошкодив на Луганщині сім православних храмів та ісламський центр

Укрінформ
Війська рф пошкодили на Луганщині щонайменше сім православних храмів - руйнувань зазнали і новобудови, і пам'ятки архітектури.

Про це повідомляє в Телеграмі пресслужба Луганської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

«Руський мір» руйнує все на своєму шляху. Йому не потрібні ані люди, ані будинки, ані підприємства, ані пам’ятки культури. Росіяни стирають із Луганської землі все, що зустрічають. Навіть те, у що самі вірять - православні храми», - йдеться у повідомленні.

В ОВА зазначили, що чотири прямі влучання снарядів витримав Христо-Різдвяний кафедральний собор у Сєвєродонецьку. Попри це, у його підвальному приміщенні в неділю відбулася пасхальна заутреня та Божественна літургія.

Частково зруйнована будівля Свято-Катерининського храму в Щасті, яка є пам'яткою культурної спадщини. Артилерійські снаряди російської армії влучили у Свято-Митрофанівський храм у Лисичанську і храм на честь Мотрони Московської у Рубіжному. Пошкодження отримав храм Свято-Михайлівської парафії у Попасній. У Рубіжному постраждала новобудова – Свято-Георгіївський храм. У Свято-Троїцькому храмі в Троїцькому повибивало вікна.

Крім того, зазнали руйнувань ісламський культурний центр «Бісмілля» в Сєвєродонецьку та молитовне приміщення Євангельських християн-баптистів у Метьолкіному, зауважили в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство культури та інформаційної політики, станом на 23 квітня, зафіксувало 242 епізоди воєнних злочинів російських загарбників проти культурної спадщини України.

Найбільше від окупантів постраждали релігійні об'єкти. Знищено або пошкоджено 92 споруди. Це православні храми, протестантські молитовні будинки, мечеті, синагоги. З них 35 – перебувають на обліку як пам’ятки історії, архітектури та містобудування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-