Вінницькі студенти виготовляють рятувальні маячки для пошуку людей під завалами

Вінницькі студенти виготовляють рятувальні маячки для пошуку людей під завалами

Укрінформ
Студенти Вінницького національного технічного університету (ВНТУ) виготовляють рятувальні маячки, які допомагають знаходити людей під завалами.

Про це повідомляє пресслужба ВНТУ, передає Укрінформ.

«Студенти ВНТУ виготовляють рятувальні пристрої, які допомагають знаходити людей під завалами. Першу партію зібрали, купивши деталі за власні кошти. І відправили з волонтерами у міста, де маячки можуть врятувати життя людей», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ідея виготовляти такі пристрої у студентів з'явилася після того, як у місцевий аеропорт влучили ворожі ракети, а працівники летовища опинилися під завалами.

Читайте також: Українські рятувальники отримали чергову допомогу від Франції

Ці пристрої студенти розробили і виготовляють самотужки, працюючи по шість годин на день. Технологічно ці маячки нескладні і тому не потребують багато часу на збірку.

Рятувальні маячки
Рятувальні маячки

Першу партію рятувальних пристроїв, собівартість яких становить 50 грн, студенти зібрали за власні кошти і гроші, пожертвувані друзями. Передають їх у розпорядження волонтерів, які прямують у зони бойових дій та масованих обстрілів. Студенти готові й надалі виготовляти ці маячки в режимі нон-стоп, але потребують матеріальної підтримки на комплектуючі.

Як повідомлялося, з 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл. Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-