На Донеччині викрили зрадника, який передавав ворогу місця дислокації ЗСУ

На Донеччині викрили зрадника, який передавав ворогу місця дислокації ЗСУ

Укрінформ
Правооохоронці викрили на держзраді мешканця Покровська, який передавав дані про ЗСУ через соцмережу.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора в Телеграмі, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури викрито і повідомлено про підозру громадянину України у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Також стосовньо нього у порядку ст. 615 КПК України застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави», - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, у квітні 2022 року мешканець м. Покровська добровільно співпрацював з окупаційною армією РФ. Він передавав її представнику зі свого акаунту в соціальній мережі «Вконтакте» повідомлення з інформацією про місця дислокації військовослужбовців та військової техніки Збройних Сил України на окремих ділянках території Донецької області.

Читайте також: Держзрада та пропаганда війни: суд дав дозвіл на спецрозслідування щодо Киви

Отримана від підозрюваного інформація використовувалась державою-окупантом під час військовій агресії проти України.

Чоловіка затримали в порядку ст. 208 КПК України. Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Як повідомлялося, з 24 лютого триває російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. В Україні запроваджено військовий стан і загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-