Організовував гумкоридори: росіяни відпустили голову громади на Херсонщині

Організовував гумкоридори: росіяни відпустили голову громади на Херсонщині

Укрінформ
Голову Нововоронцовської ТГ Володимира Марчука - керівника гуманітарної колони, що рухалася 21 квітня з Херсонщини до Дніпропетровщини, якого росіяни вчора взяли в заручники, вдалося звільнити.

Про це повідомив у Телеграмі голова Херсонської обласної ОВА Геннадій Лагута, передає Укрінформ.

“Голова Нововоронцовської ТГ Володимир Марчук вже вдома. Зараз він у безпеці, почуває себе нормально. Володимира Марчука було затримано вчора під час організації гуманітарних коридорів з Високопілля, Миролюбівки та Нововознесенська. Незважаючи на всі домовленості, окупанти так і не пропустили автобуси з людьми, а самого Володимира Марчука захопили у заручники”, - написав очільник ОВА.

Читайте також: На Луганщині без «режиму тиші» спробують евакуювати людей за п'ятьма маршрутами

Він зазначив, що наразі продовжується робота щодо звільнення всіх полонених жителів Херсонщини.

Як повідомляв Укрінформ, погоджений на урядовому рівні гуманітарний коридор з Херсонської області до Дніпропетровської 21 квітня не спрацював. На російському блокпосту за Осокорівкою було затримано керівника колони, голову Нововоронцовської ОТГ Марчука, і транспорт - машини швидкої допомоги та автобуси.

Читайте також: росіяни планують провокації до псевдореферендуму на Херсонщинівикатують техніку для обстрілів

З росіянами велися переговори про звільнення Марчука.

24 лютого президент росії путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-