Коридор з Херсонської області не спрацював: загарбники затримали транспорт та голову ОТГ

Коридор з Херсонської області не спрацював: загарбники затримали транспорт та голову ОТГ

Укрінформ
Гуманітарний коридор з Херсонської області до Дніпропетровської не спрацював. На російському блокпосту було затримано керівника колони і транспорт.

Про це в Телеграмі повідомив голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул, повідомляє Укрінформ.

“Сьогодні погоджений на урядовому рівні гуманітарний коридор з Херсонської області не спрацював. Наші машини «швидкої допомоги» та автобуси були затримані на блокпосту окупантів за Осокорівкою перед «Кавуном». Затриманий раніше погоджений з росіянами старший колони голова Нововоронцовської ОТГ Марчук В.В. Ведуться переговори про його звільнення”, - написав він.

За даними Вілкула, машини простояли до 16:30 і змушені були повертатися. При цьому окупанти, порушуючи домовленості про припинення вогню та міжнародне гуманітарне право, не припиняли обстрілу позицій наших військ з РСЗВ та мінометів. Українські військові на обстріл не відповіли.

Вілкул також звернувся до жителів окупованих територій, які сподівалися сьогодні виїхати, та запевнив, що далі намагатиметься вивезти їх.

Читайте також: З Херсона виїхало близько 40% мешканців - мер

Як повідомлялося, сьогодні планувалася евакуація жителів Херсонської області шістьма криворізькими автомобілями «швидкої допомоги» та десятьма криворізькими комунальними автобусами «МАЗ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-