З Херсона виїхало близько 40% мешканців - мер

З Херсона виїхало близько 40% мешканців - мер

Укрінформ
З тимчасово захопленого військами рф Херсона виїхало близько 40% мешканців. 

Про це в ефірі телемарафону повідомив міський голова Херсона Ігор Колихаєв, передає Укрінформ.

"З Херсона виїхало близько 40% мешканців міста... Виїхало близько 20% лікарів та медичного персоналу. Виїхали п'ять директорів шкіл і близько трьох тисяч дітей, які проходять навчальний процес", - поінформував мер.

При цьому він наголосив, що вчителі - і ті, які виїхали, і ті, хто лишився в місті, - продовжують виконувати свої обов'язки і навчати дітей у дистанційному режимі.

Читайте також: На Херсонщині загарбники погрожують аграріям фізичною розправою та відбирають майно

У Херсоні також залишилися керівники комунальних підприємств, що дозволяє місцевим службам функціонувати і підтримувати життєдіяльність міста, попри те, що бюджет міста недоотримав 60 млн грн.

Колихаєв зауважив, що організованої евакуації з міста немає, люди виїжджають на власний страх і ризик, хоч це і небезпечно.

"Люди самоорганізовуються і виїжджають з міста. Але це все небезпечно. Буває, люди стоять по три доби і не можуть виїхати, буває, що потрапляють під обстріли", - сказав міський голова.

Читайте також: російські загарбники хочуть скоріше провести «референдум» на Херсонщині - Денісова

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області ворог блокує "зелені коридори", евакуацію. Російські загарбники викрадають мирних жителів області, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти.

На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси, зупинився бізнес. У Херсоні російські окупанти захопили гуманітарний хаб, організований для допомоги херсонцям та медустановам. Вони відібрали медикаменти, які намагалися завезти до Херсона волонтери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-