Обстріл Миколаєва забороненими боєприпасами: пошкоджені 35 будинків, поранена дитина

Обстріл Миколаєва забороненими боєприпасами: пошкоджені 35 будинків, поранена дитина

Фото
Укрінформ
У Миколаєві внаслідок артобстрілів забороненими боєприпасами одна людина загинула і поранено 11-річну дитину, зруйновано 35 будинків та 32 автомобілі. Правоохоронці розпочали розслідування.

Про це повідомила Миколаївська обласна прокуратура у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За даними слідства, 20 та 21 квітня 2022 року збройні сили рф здійснили прицільний артилерійський обстріл забороненими касетними бойовими зарядами по цивільному населенню та об’єктам інфраструктури Центрального, Заводського та Корабельного районів міста Миколаєва.

Внаслідок масштабного обстрілу зруйновано щонайменше 35 житлових будинків та пошкоджено 32 автмобілі. По місту виявлено безліч нерозірваних снарядів.

Унаслідок обстрілів 11-річна дитина зазнала осколкових поранень грудної клітки, одна особа загинула.

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури слідчими управління Служби безпеки України в області розпочато 7 кримінальних проваджень за фактами порушень законів та звичаїв війни, поєднані з вбивством (ч. 1 та 2 ст. 438 КК України).

Читайте також: Мер Миколаєва назвав маячнею повідомлення міноборони рф про «катастрофу» в місті

Як повідомлялося, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-