На Сумщині у Великодню ніч відкритих богослужінь не проводитимуть

На Сумщині у Великодню ніч відкритих богослужінь не проводитимуть

Відео
Укрінформ
У Сумській області у Великодню ніч не проводитимуться відкриті служби у церквах.

Про це начальник Сумської ОВА Дмитро Живицький повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Ми провели роботу з усіма християнськими конфесіями, які є на території області. Домовились про те, що у Великодню ніч не будуть проводитись відкриті служби у храмах! Комендантську годину ми не відмінятимемо на цей час. Адже є загроза провокацій з боку країни-агресора на території області", - зазначив голова ОВА.

За його словами, служби та освячення пасок проводитимуться у храмах в суботу після обіду до 20.00 та в неділю − з 6 години.

"Але я прошу вас залишатися вдома, не скупчуватися біля церков. Краще проведіть Великодню ніч з родиною за переглядом трансляцій служби по телебаченню чи в інтернеті", - закликав громадян очільник Сумської ОВА.

Він повідомив, що трансляція богослужіння з Михайлівського Золотоверхого собору у Києві здійснюватиметься під час всеукраїнського телемарафону єдиних новин, а також на Ютуб-каналі UA: Культура, початок о 23:30 23 квітня.

Живицький зазначив, що на Сумщині освячення великодніх кошиків буде здійснюватися протягом суботи, 23 квітня, для невеликих груп людей. Великодні богослужіння розпочнуться лише після закінчення комендантської години, зранку 24 квітня.

"Священнослужителі закликають парафіян повністю вимикати мобільні телефони на час богослужіння або перевести їх в режим «в літаку». У разі повітряної тривоги всі повинні будуть пройти в укриття", - наголосив Живицький.

Читайте також: СБУ попереджає про можливі ворожі провокації на Великдень та закликає українців до пильності

Як повідомлялося, християни східного обряду цьогоріч святкують Великдень 24 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-