СБУ попереджає про можливі ворожі провокації на Великдень та закликає українців до пильності

СБУ попереджає про можливі ворожі провокації на Великдень та закликає українців до пильності

Укрінформ
Правоохоронці закликають українців бути особливо пильними на Великдень через загрозу ворожих провокацій. Вірянам варто утриматися від масових скупчень у культових спорудах, а главам церков – мінімізувати кількість присутніх на святкових богослужіннях.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба СБУ.

«Російська пропаганда поширила вже не одну заяву про можливі насильницькі дії щодо віруючих у період великодніх свят і церковних богослужінь в Україні. Таким чином росЗМІ вже готують підґрунтя для провокацій з боку армії рф. І заздалегідь перекладають відповідальність за них на представників "націоналістичних об’єднань". Підлості ворога достатньо, щоб влаштувати провокації навіть у Великдень – одне з найбільших християнських свят. Тож закликаємо українців бути особливо пильними у цей період», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Служба безпеки України та Національна поліція докладуть максимум зусиль, щоб Великдень пройшов безпечно. Проте громадянам слід враховувати, що в нашій країні триває війна, і ворог готовий до будь-яких дій щодо цивільного населення. Повага до церков і святинь у нього теж відсутня – про це свідчать численні бомбардування таких об’єктів.

У зв’язку з цим правоохоронці рекомендують вірянам утриматися від масових скупчень у культових спорудах, а главам церков – мінімізувати кількість присутніх на святкових богослужіннях.

«Також просимо дотримуватися правил комендантської години, встановлених цивільними адміністраціями кожного регіону», – закликали в СБУ.

Читайте також: У Львові не буде нічних богослужінь на Великдень

Як повідомляв Укрінформ, 18 квітня в ефірі телемарафону секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов повідомив, що на Великдень російська федерація може вдатися до провокацій на тільки в Україні, а й на території власної держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-