На Житомирщині викрили офіцера, який передав росії інформацію про військову техніку

На Житомирщині викрили офіцера, який передав росії інформацію про військову техніку

Фото
Укрінформ
На Житомирщині правоохоронці викрили офіцера, який передавав представникам рф інформацію про військову техніку та наслідки ракетних обстрілів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Спецпрокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

«Установлено, що старший лейтенант Збройних Сил України, у період дії в Україні воєнного стану, підтримуючи ідеї проросійської спрямованості, передавав представникам російської федерації відомості, що становлять державну таємницю, у тому числі інформацію про бойові літаки, наслідки ракетних обстрілів військового аеродрому, пошкодження військової техніки, а також проведення її ремонту», - йдеться у повідомленні.

Затриманому військовослужбовцю повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України (Державна зрада), до суду подане клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Офіцеру загрожує позбавлення волі на 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: На Луганщині п'ятьох поліцейських підозрюють у держзраді

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Фейсбук Спецпрокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-