Війська рф не дали евакуювати людей з Херсонщини та захопили голову ОТГ - Верещук

Війська рф не дали евакуювати людей з Херсонщини та захопили голову ОТГ - Верещук

Укрінформ
росіяни не дали можливості евакуювати людей із смт Високопілля, сіл Нововознесенське та Миролюбівка Херсонської області, а також захопили у заручники голову ОТГ.

Про це віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Сьогодні зранку пробували пробити гуманітарні коридори з трьох населених пунктів на Херсонщині. Окупанти не припинили вогонь, тому коридори не відкрилися", - зазначила Верещук.

За її словами, також сьогодні ворог зробив те, що свідчить про хаос та безлад в його так званих "збройних силах". Попри вказівки свого начальства, один "польовий командир" захопив у заручники старшого гуманітарної колони, голову Нововоронцовської ОТГ Володимира Марчука з метою обміну його на полонених військових росіян.

Читайте також: Коридор з Херсонської області не спрацював: загарбники затримали транспорт та голову ОТГ

"Це була помилка, за яку відповідатиме не лише вказаний фігурант, а й ті, хто допускає захоплення наших цивільних з метою обміну на військовополонених росіян. Можливо, та тварина не розуміє, що захопити цивільного й вимагати обміну на військових - так не працює. Але ж його керівники мають це розуміти й усвідомлювати, що за такі речі вони всі потім не зможуть нікуди сховатися, навіть у росії. Закликаю керівників тієї тварини забезпечити, щоб Марчука відпустили якнайшвидше. Знаю, що цей пост вони обов’язково прочитають", - підкреслила віцепрем'єр.

Раніше вона інформувала про те, що 21 квітня не вдалося відкрити гуманітарний коридор з Маріуполя через обстріли.

Читайте також: Для евакуації жителів Маріуполя потрібний стійкий режим припинення вогню – мер

Як повідомляв Укрінформ, влада планувала у четвер, 21 квітня, спробувати здійснити евакуацію населення з трьох населених пунктів Херсонської області.

У середу, 20 квітня, з Маріуполя по гуманітарному коридору виїхали чотири евакуаційні автобуси.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-