У сільській громаді на Черкащині шитимуть військове екіпірування - U-LEAD

У сільській громаді на Черкащині шитимуть військове екіпірування - U-LEAD

Укрінформ
На базі волонтерської швейної майстерні Степанецької громади Черкащини виготовлятимуть бронежилети і розвантажувачі для військових та територіальної оборони.

Про це Укрінформу повідомили у Програмі «U-LEAD з Європою».

У Степанецькій громаді вже знайшли потрібні кошти на закупівлю матеріалів для виготовлення військового екіпірування та волонтерів, які мають бажання допомагати з пошивом. Як розповів Степанецький сільський голова Олександр Яременко, фінансування здійснюється з місцевого бюджету, частково фінансову допомогу надали місцеві мешканці та бізнес.

Наразі виготовленням військового екіпірування у Степанецькій громаді займається місцева мешканка Світлана Чупилка, яка має професійні навички у цьому напрямку. Крім пошиву, швейний цех надає можливість всім охочим освоїти техніку виготовлення бронежилетів.

«До нас у майстерню приходять волонтерки різного віку, які вже мають навички шиття. Я їх підготовлюю та навчаю, адже маю досвід роботи швачкою понад 30 років й зараз можу своєю роботою долучитися до спільного внеску у захист країни та перемогу. Ми вже розпочали виготовлення зразків військової амуніції, хлопці з тероборони мають випробувати їх на практиці, коли зрозуміємо який варіант найпрактичніший – розпочнемо масове виготовлення», - розповіла Чупилка.

Степанецька громада має своє добровольче формування, до якого записалися близько ста мешканців громади. Вони щоденно здійснюють патрулювання 21 населеного пункту громади, тож їм дуже необхідна відповідна екіпіровка.

«Ми продовжуємо залучати людей для роботи у швейній майстерні, ще є вільні швейні машини, які будуть надані для бажаючих допомогти в цій, такій потрібній, справі. Ті, хто не вміє шити, допомагає з матеріалами, які наразі є дефіцитними», - зазначив голова громади.

Читайте також: Влада громад має удосконолювати професіоналізм, попри воєнний період - U-LEAD

Як повідомлялося, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-