Херсонський депутат, якого підозрюють у держзраді, планував виїхати за кордон — СБУ

Херсонський депутат, якого підозрюють у держзраді, планував виїхати за кордон — СБУ

Фото
Укрінформ
Херсонський депутат, якого підозрюють у держзраді, планував виїхати за кордон, він мав при собі паспорт громадянина іноземної держави.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє управління СБУ в Херсонській області.

“Депутата затримано під час виїзду з тимчасово окупованої території Херсонської області до м. Одеси, який згодом планував залишити територію України разом із родиною. При цьому, родина депутата та він мали при собі паспорти громадян іноземної держави”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що депутат органу місцевого самоврядування м. Херсона був завербований співробітниками фсб рф. Після початку збройної агресії рф проти України надавав допомогу країні-окупанту у здійсненні розвідувально-підривної діяльності на шкоду суверенітету та територіальній цілісності держави. Окрім того, він особисто виконував завдання представників країни-агресора по конспіративному розміщенню військовослужбовців збройних сил рф і патрулюванню території населеного пункту.

Читайте також: Держзрада та пропаганда війни: суд дав дозвіл на спецрозслідування щодо Киви

Як повідомляв Укрінформ, за процесуального керівництва прокурорів Херсонської обласної прокуратури депутату Херсонської міськради від політичної партії “Нам тут жити” повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Йому обрано безальтернативний запобіжний захід - тримання під вартою.

Місцеве видання "Мост" інформує, що йдеться про депутата Херсонської міськради Іллю Карамалікова. Він був обраний до ради від партії Ігоря Колихаєва “Нам тут жити”. У перші дні російського вторгнення створив у місті дружину з охорони громадського порядку і керував нею.

Фото: Фейсбук Управління СБУ в Херсонській області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-