На Київщині затримали трьох чоловіків, які працювали на російських загарбників

На Київщині затримали трьох чоловіків, які працювали на російських загарбників

Укрінформ
У Київській області правоохоронці затримали трьох чоловіків, які працювали на російських військових.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Бучанської окружної прокуратури трьом жителям Київської області оголошені підозри у державній зраді в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України). Їм обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За даними слідства, під час захоплення військовими рф селища Михайлівка-Рубежівка Бучанського району троє чоловіків перейшли на бік ворога.

Читайте також: На Житомирщині судитимуть священника-колаборанта

Разом із російськими загарбниками фігуранти ходили зі зброєю в білих пов'язках по селищу, заходили до помешкань місцевих жителів та, погрожуючи застосуванням зброї, схиляли їх перейти на бік ворога.

Підозрювані надавали ворогам продукти, питну воду, медикаменти та інші необхідні речі. Також вони відібрали у місцевих жителів автомобілі й передали їх загарбникам, допомагали з ремонтом викрадених транспортних засобів.

Читайте також: У Херсоні вбили проросійського блогера Валерія Кулешова — депутат

Встановлено, що зловмисники особисто супроводжували російську військову техніку, а також здали росіянам відомості про маршрути пересування та відходу в обхід позицій ЗСУ в напрямку кордону України з білоруссю.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці оголосили про підозру у державній зраді жительці Краматорська, яка коригувала ворожі обстріли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-