В Оріхові колона автобусів чекає маріупольців для продовження евакуації

В Оріхові колона автобусів чекає маріупольців для продовження евакуації

Відео
Укрінформ
В Оріхові колона автобусів та машини швидкої допомоги чекають маріупольців для продовження евакуації.

Про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада, передає Укрінформ.

Також опубліковано відео з порожніми автобусами, які чекають людей, що мали виїхати з заблокованого міста.

«Оріхів. Колона автобусів та машин швидкої допомоги готова для продовження евакуації маріупольців. Україна усі свої зобов'язання виконала. Очікуємо виконання своїх зобов'язань з іншого боку», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, за словами віцепрем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, на 20 квітня домовлено про гуманітарний коридор з Маріуполя для жінок, дітей та людей похилого віку.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Читайте також: НАТО може підключитися до евакуації цивільних із МаріуполяНуланд

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

Читайте також: Війська рф тримають в облозі близько 120 тисяч людей у МаріуполіЗеленський

У заблокованому Маріуполі залишаються близько 120 тисяч мирних жителів.

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-