У тимчасово окупованій Борівській громаді посилилось мародерство з боку загарбників

У тимчасово окупованій Борівській громаді посилилось мародерство з боку загарбників

Укрінформ
У Борівській громаді на Харківщині, яку тиждень тому захопили російські війська, посилилося мародерство.

Причому з особливим завзяттям загарбники грабують у населених пунктах, де поставили своїх "старост". Про це повідомляє в Фейсбуці Борівська селищна рада, передає Укрінформ.

Як зазначається, в одному з сіл місцевий житель, який з перших днів окупації активно взаємодіяв із загарбниками, провів збори громадян і оголосив себе "старостою", призначеним окупаційною "владою".

«Продовжує надходити інформація про нові випадки мародерства російськими військовими в окремих селах громади. Зокрема, саме там, де окупаційна влада вже призначила свого «старосту», окупанти з особливим завзяттям грабують покинуті будинки і забирають повністю все, навіть старий одяг господарів», - інформує селищна рада.

Зазначається, що на території громади спостерігається велика кількість військової техніки та живої сили ворожої армії. "Натомість, надходить інформація, що російські війська планують рухатися далі, а в громаді мають залишити лише військову комендатуру. Наразі окупанти ремонтують свою техніку на базі деяких сільськогосподарських підприємств громади, які зайняли після окупації", - зазначають у селищній раді.

Читайте також: «Не бояться, що їх можуть розстріляти»: мер Мелітополя розповів Європарламенту про опір та відвагу

В’їзд на територію громади і виїзд за її межі наразі неможливий. Загарбники не пропускають гуманітарні вантажі, забираючи їх собі і користуючись або роздаючи людям під виглядом російської гуманітарної допомоги, створюючи «картинку» для російських і сепаратистських ЗМІ.

Як повідомлялося, у смт Борова загарбники 14 квітня обстріляли евакуаційні автобуси з Попасної, внаслідок чого семеро осіб загинули, 27 дістали поранення. Частина потерпілих перебуває в місцевій лікарні.

У громаді внаслідок обстрілів зазнали руйнувань фермерські господарства, була пошкоджена чи знищена техніка. Окупанти не дозволяють нагодувати та напоїти вцілілих тварин на фермах.

17 квітня селищна рада повідомила, що з Борівщини загарбники вантажівками вивозять награбоване майно. Також повідомлялося, що росіяни поступово виводять із громади техніку в напрямку Донецької області.

19 квітня стало відомо, що в Боровій загарбники призначили свого «коменданта» - російського військового Сергія Раздорожного. Окупанти заявляють місцевим, що Борівщина має стати частиною так званої «лнр», а також обіцяють відновити зв’язок і транспортне сполучення з тимчасово захопленим ними Куп’янськом.

Читайте також: Портрет українського спротивупонад 100 історій героїв, що захищають свободу

Мобільного зв'язку та інтернету в громаді немає, в деяких населених пунктах відсутні електро- та водопостачання, немає газу. Відсутність електроенергії пов’язують з наслідками обстрілів високовольтної лінії електропередач на території Луганської області.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-