Портрет українського спротиву – понад 100 історій героїв, що захищають свободу

Портрет українського спротиву – понад 100 історій героїв, що захищають свободу

Відео
Укрінформ
Міністерство закордонних справ створило портрет українського спротиву на офіційному сайті України — понад 100 історій героїв, що захищають українську свободу.

Про це йдеться у повідомленні МЗС, передає Укрінформ.

Зокрема зазначається, що важливою частиною платформи про війну в Україні war.ukraine.ua став розділ Defenders of Freedom (“Захисники свободи”), https://war.ukraine.ua/heroes/, в якому команда МЗС збирала та публікувала найяскравіші історії українців, які боронять свою свободу на різних фронтах.

«Війна проти росії стала народною війною України. Українці різного віку, походження та професій згуртувалися та повстали проти нахабного вторгнення. Та вже в перші дні довели, що стоятимуть за свободу, життя та Батьківщину до останньої краплі крові. Світ уже знає історії про неймовірних українців», - наголосило міністерство.

Усі історії з розділу “Defenders of Freedom” супроводжуються світлинами героїв та поділені на три категорії: Heroes (“Герої”), Support (“Підтримка”) та Human (“Людяність”).

Для прикладу наводиться кілька історій, з якими можна уже можна ближче ознайомитися на платформі:

  • хоробрий чернігівський рибалка Анатолій Кульгейко підірвав групу окупантів разом із собою у власному домі, щоб захистити жителів рідного села;
  • киянка Ольга прикрила собою доньку під час обстрілу їхнього будинку, щоб врятувати дитину, та взяла весь удар на себе, потрапивши в лікарню з безліччю осколкових поранень;
  • артистка Харківського оперного театру Віра Литовченко під час обстрілів грає на скрипці для людей у бомбосховищі;
  • волонтерка Анастасія разом з чоловіком пішки евакуювали з окупованого Ірпеня 24 тварини, серед яких було 15 собак з інвалідністю.

Інші 100+ людських історій можна прочитати на платформі — офіційному ресурсі про війну РФ проти України. Розділ оновлюється щодня.

Читайте також: Відоме відео із соцмереж: В ЮНІСЕФ розповіли історію дідуся з онучкою в центрі для переселенців

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 2 березня поінформував, що МЗС створило спеціальний сайт для іноземців про російську агресію в Україні.

Також Міністерство закордонних справ разом із партнерами створило онлайн-архів (The online archive of Russian war crimes) воєнних злочинів, скоєних російською армією в Україні від початку повномасштабного вторгнення 24 лютого, який є невід’ємною частиною war.ukraine.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-