«Не бояться, що їх можуть розстріляти»: мер Мелітополя розповів Європарламенту про опір та відвагу

«Не бояться, що їх можуть розстріляти»: мер Мелітополя розповів Європарламенту про опір та відвагу

Укрінформ
Те, що відбувається нині в Україні, є повноцінною війною російської федерації проти України, коли загарбники руйнують цілі міста, вбивають сотні дітей, тисячі цивільних та військових, але окупантам не вдасться зруйнувати європейську мрію, яка вже стала надбанням мільйонів українців.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в середу під час виступу на засіданні Комітету Європарламенту із закордонних справ у Брюсселі заявив міський голова Мелітополя Іван Федоров, який був нещодавно звільнений з російського полону.

Повний запис його промови можна знайти на мультимедійному порталі ЄС.

«Моя держава Україна та місто Мелітополь зробили свій європейський вибір… Найголовніше, що нам вдалося – це змінити свідомість людей. Вони дійсно почали відчувати себе частиною європейського та вільного народу. Відображення цього ми бачимо, коли під тиском, під дулами російських автоматів, у повністю окупованих містах Півдня України відбуваються багатотисячні мітинги та протести цивільних людей. Вони не бояться, що їх можуть розстріляти, виходять на центральні площі та вулиці та кажуть (окупантам – ред. ): геть з наших міст! вам тут не раді. Це підтверджує, що Україна дійсно змінилася, вона є європейською, демократичною державою», - наголосив мер Мелітополя.

Читайте також: Італійці готові допомогти у відбудові зруйнованих українських міст - Федоров

Він нагадав, що до окупації разом із командою намагався створити в Мелітополі «острівець Європи» - вони ремонтували школи, дитячі садочки, медичні установи, будували найкращі дороги, щоб громадяни могли дійсно відчути покращення у своєму місті та у своїй державі. Але сьогодні європейська мрія мільйонів українців опинилася під ударом окупантів, які тотально руйнують цілі міста, вже вбили сотні дітей, тисячі цивільних та українських військових. Під тиском окупантів відремонтовані школи Мелітополя покидають учителі, а оновлені лікарні вимушено покинуло більше половини медичного персоналу.

Читайте також: Загарбники не планують проведення референдуму в Мелітополі - Федоров

«Де вони побачили нацистів? Ніякого нацизму в Україні немає, його хочуть бачити лише російська пропаганда та вбивця-путін. Те, що відбувається в Україні – це не конфлікт. Це повноцінна війна, і не лише проти України. Це війна проти всього цивілізованого світу, яку розв’язав путін ще у 2014 році і 24 лютого знову приніс на територію європейської України. Ми маємо об’єднатися навколо перемоги нашої держави. Якщо вчасно цього не зробимо, високою є загроза, що війна прийде й до європейських держав, до ваших міст і домівок, - звернувся Іван Федоров до депутатів Європарламенту.

Читайте також: Якщо прийшли, то отримуйте: у тимчасово окупованому Мелітополі вбили 70 загарбників

Він зауважив, що сьогодні в в Європі можна почути нарікання, що європейські санкції проти росії роблять менш комфортним життя європейських родин. Але, за його словами, люди в Україні вже думають не про комфорт – вони борються за виживання.

«Цю війну… треба якомога швидше зупинити, у всі можливі способи – санкціями, тиском, зброєю. Сьогодні українська нація – справжній герой. Наші солдати – справжні герої. Ми об’єднані так, як не були об’єднані ніколи. І ми точно, з вашою допомогою, переможемо цю (агресію) російської федерації», - сказав міський голова Мелітополя.

Читайте також: У Мелітополі знищують патрулі вояків рф - розвідка заявляє, що в місті діє рух опору

24 лютого 2022 року росія продовжила військову агресію проти України, що почалася у 2014 році, та розпочала масовані бомбардування мирних українських міст і сіл. Російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях. Збройні Сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат. На боротьбу із агресором піднявся весь народ України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-