У Сумській облраді позбавили політичних посад представників ОПЗЖ

У Сумській облраді позбавили політичних посад представників ОПЗЖ

Укрінформ
На засіданні Сумської обласної ради позбавили політичних посад представників ОПЗЖ.

Про це повідомляє пресслужба облради, передає Укрінформ.

Як зазначається, першим питанням порядку денного було дострокове припинення повноважень та звільнення з посади першого заступника голови облради Олександра Стрельченка, обраного від партії «Опозиційна платформа – За життя».

Читайте також: російський генерал відмивав гроші в Україні через ексдепутата Киву

"У таємному голосуванні взяли участь 39 депутатів. Результат волевиявлення обласних обранців зачитав голова лічильної комісії Микита Баня. Усі проголосували одноголосно", - зазначили у пресслужбі органу.

Крім того, депутати більшістю голосів погодили дострокове припинення дії контракт з генеральним директором СОКАП «Сумиоблагроліс» Олександром Будником, також обраного від ОПЗЖ.

Кадрова зміна відбулася і в керівництві постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, депутатської діяльності, регламенту, законності та правопорядку, зв’язків із громадськістю, інформаційної та регуляторної політики. Замість Миколи Ільченка (ОПЗЖ) комісію очолила Оксана Кужель («Слуга народу»).

Голова Сумської ОВА Дмитро Живицький, який був присутнім на сесії, написав у Фейсбуці, що "підтримав пропозицію депутатів обласної ради щодо звільнення представників проросійських політичних сил з усіх політичних посад, які вони обіймають".

Читайте також: В ОП вважають, що рф хоче позбутися «перспективних» суб'єктів типу Медведчука

Олександр Стрельченко з грудня 2020 року працював на посаді першого заступника голови Сумської облради. Олександр Будник призначений на посаду директора КП в серпні 2020 р.

Депутати від фракції "Опозиційна платформа - За життя" в Сумській облраді 25 березня заявили про розпуск фракції.

Указом Президента діяльність партії «ОПЗЖ» на період воєнного стану призупинена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-