В ОП вважають, що рф хоче позбутися «перспективних» суб'єктів типу Медведчука

В ОП вважають, що рф хоче позбутися «перспективних» суб'єктів типу Медведчука

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк вважає, що не треба перебільшувати вплив таких осіб, як Віктор Медведчук. Насправді він - просто заробітчанин, який був в Україні на російських політичних грошах.

Таку думку він висловив у інтерв’ю “Радіо НВ” , передає Укрінформ.

“Я хочу, щоб ми всі почали себе поважати з того погляду, що ми велика країна. Нам не треба думати, що Росія велика країна. І не треба сприймати таких осіб як Медведчук, що вони на щось десь впливали, що він чийсь кум. Насправді він просто заробітчанин, який був в Україні на російських політичних грошах. Він щось собі брав, розповідав якісь казки про те, що він тут впливовий: дайте йому ще грошей і він узагалі тут переворот влаштує, парламент буде контролювати і таке інше. Але це все казки”, - сказав Подоляк, пояснюючи, чому росія не відповіла на заклик обміняти Медведчука.

Читайте також: Лондон не допомагатиме москві з обміном Медведчука на двох полонених британців – міністр

Подоляк наголосив, шо “Медведчук нікому не потрібен був — ні тут, ні там”.

“Так склалися обставини 2015−2018 років: за рахунок зв’язків в Україні він довів росії, що тут може на щось впливати. Вони бачили, що у нього зростає і медійна, і політична, і бізнесова активність. Як я розумію, росіяни сьогодні хочуть позбутися всіх цих «перспективних» суб'єктів, як Медведчук, які ввели їх у дуже і дуже велику оману”, - сказав Подоляк.

Він додав, що росія, використовуючи Медведчука, думала, що в Україні 80% проросійськи налаштованих людей.

Читайте також: Подоляк сумнівається, що рф погодиться обміняти Медведчука на захисників та жителів Маріуполя

“Це ж Медведчук їм розповідав, правильно? Ще є такі суб'єкти як (Євгеній) Мураєв — таке ж, але ще більш агресивне, балакуче. Воно ж теж бігало до Москви і щось там казало, що вони тут 80% мають проросійського контролю. Хочу, щоби ми зрозуміли: це дуже маленькі люди ,і росіянам вони не потрібні. Може, потрібні для того, щоби звести з ними якісь рахунки. Виставити рахунок Медведчуку і сказати: «Друже, ми тобі стільки грошей залили, а де ці гроші? Поверни», - сказав Подоляк.

Водночас він наголосив, що Маріуполь для росіян — це символ незламності України.

Читайте також: Данілов – про обмін Медведчука: Якщо це і відбудеться, то за участі третьої сторони

“Вони ж повернуті сьогодні на якомусь імперському, нацистському символізмі. Для них символ незламності треба знищити під корінь — стерти з лиця Землі Маріуполь”, - додав Подоляк.

Також він висловив думку, що “Медведчук сьогодні дуже інтенсивно дає показання, і ми все встановимо”.

“Ми взагалі багато чого встановимо. Як Медведчук (який був на дні, його ніхто не пам’ятав) став із 2015 до 2018 року найпотужнішим медійним олігархом. Сподіваюся, що ми зможемо отримати відповіді, хто саме допоміг йому стати олігархом і медійним, і енергетичним в Україні. Без допомоги (і не тільки допомоги з російського боку) це неможливо. Думаю, що сьогодні свої показання він дає дуже і дуже інтенсивно, тому що хоче жити. Бо це дуже боягузлива людина, яка боїться всього. Тільки ж понти завжди у таких людей. Ось ми сьогодні бачимо людину, яка дуже і дуже хоче вижити, розуміючи, що він не потрібен ні росії, ні, тим більше, Україні”, - сказав радник керівника ОП.

Читайте також: росТБ показало британських полонених, які «просять» обміняти їх на Медведчука

Як повідомляв Укрінформ, затриманий СБУ народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук звернувся до Президента України та президента рф з пропозицією обміняти його на захисників і жителів Маріуполя.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять мирне населення, блокують доставку в місто гуманітарної допомоги, примусово вивозять українців на територію рф і свідомо руйнують місто. Маріупольський міський голова раніше заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. При цьому у заблокованому Маріуполі залишаються, за різними оцінками, близько 120 тисяч мирних жителів, а місто продовжують боронити бійці полку «Азов» та 36-ї бригади морської піхоти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-