росТБ показало британських полонених, які «просять» обміняти їх на Медведчука

росТБ показало британських полонених, які «просять» обміняти їх на Медведчука

Укрінформ
Двоє британських бійців, які потрапили в полон рф, по російському державному телебаченню звернулися до прем’єр-міністра Британії Бориса Джонсона з проханням обміняти їх на проросійського політика Віктора Медведчука, якого утримує українська влада.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

Британців Шона Піннера та Айдена Асліна захопили в полон російські військові в Україні.

Колишній дипломат лорд Рікеттс сказав, що це «створило справді складну проблему для (британського - ред.) уряду».

Читайте також: Медведчук просить Зеленського і путіна обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя

Він зазначив, що громадянам Великобританії рекомендували не їздити в Україну та сказали, що уряд не зможе допомогти, якщо вони раптом потраплять у біду.

Проте родина пана Піннера заявила, що він не був волонтером чи найманцем і офіційно служив в українській армії після переїзду в Україну у 2018 році. У нього також є дружина українка.

Читайте також: Суд відправив Медведчука під арешт

Неможливо встановити, чи є це звернення щирим. За словами лорда Рікеттса, дуже схоже, що чоловіки говорили «під примусом», а росія використовувала «зручну можливість залучити британський уряд для тиску на президента Зеленського», щоб звільнити Медведчука.

СБУ затримала Медведчука 12 квітня. ФСБ рф намагалась вивезти нардепа-втікача спочатку до Придністров’я, а згодом – до Москви. СБУ затримала його на виїзді з Київської області.

Напередодні Медведчук звернувся до Президента України та президента рф з пропозицією обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-