На Луганщині рашисти зруйнували майже всі храми і можуть влаштувати терор на Великдень – Гайдай

На Луганщині рашисти зруйнували майже всі храми і можуть влаштувати терор на Великдень – Гайдай

Укрінформ
На Луганщині російський агресор зруйнував майже всі храми і може влаштувати терор на Великдень. Вірянам, які залишилися в області, краще приєднатися з молитвою до Великодніх служб дистанційно.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«На Луганщині майже не залишилося вцілілих храмів – вони зруйновані росією. Церкви, які підпорядковувалися московському патріархату, були атаковані «руським миром». Бо ворогу байдуже на все. Росіяни можуть скористатися нашими звичаями та влаштувати терор в одне з найважливіших християнських свят. Якщо їм накажуть атакувати церкви на Великдень, вони не зупиняться. А росіяни, я упевнений, спробують. Тому краще залишайтеся вдома – не ризикуйте життям», - написав очільник області.

Читайте також: Епіфаній заявив, що мало вірить у «пасхальне перемир'я»

Гайдай зазначив, що віряни, які залишаються у регіоні, можуть приєднатися з молитвою до Великодніх служб дистанційно – завдяки трансляціям на телебаченні та в мережі Інтернет.

Керівник ОВА опублікував анонс трансляцій Великодніх богослужінь 23 та 24 квітня.

Як повідомлялося, від початку повномасштабного вторгнення рф з Луганщини евакуювали понад 32 тисячі людей. Близько 70 тисяч мешканців області (за даними на 19 квітня) ще залишаються у регіоні.

Читайте також: рашисти можуть влаштувати в Україні провокативні обстріли у ніч на Великдень – «алібі» вже вигадали

Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської загарбницької армії різною зброєю - системами залпового вогню «Торнадо - С», «Град», авіабомбами та ін. У регіоні зруйновано багато житлових будинків, об’єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджені всі лікарні.

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Фото: Луганщина.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-