Херсон не здається, тримає оборону – мер

Херсон не здається, тримає оборону – мер

Укрінформ
Тимчасово захоплений Херсон не здається, зараз непросте завдання – зберегти життєдіяльність міста, об'єднати та зберегти людей.

Про це у Фейсбуці написав міський голова Херсона Ігор Колихаєв, передає Укрінформ.

«Виходячи в телеефіри, я переслідую лише одну мету – щоб Україна пам'ятала: Херсон не здається. Херсон тримає оборону. У Херсона зараз своє непросте завдання та свій фронт: зберегти життєдіяльність міста, об'єднати та зберегти людей», - написав міський голова.

Він також прокоментував, чи отримав відповідь на свій лист до керівництва країни: як функціонувати місту в умовах окупації та які дії органів місцевого самоврядування у разі захоплення влади.

Читайте також: На Херсонщині рашисти «підкуповують» людей простроченою гуманітаркою та сумнівними ліками

«Отримав. На листа відповів губернатор (начальник Херсонської обласної військової адміністрації). Нам рекомендують до кінця виконувати свої функціональні обов'язки, а у разі «відчуття загрози життю необхідно змінити своє місцезнаходження, щоб уникнути можливості захоплення в полон себе або членів сім'ї»… Але біда в тому, що всі українці з 24 лютого перебувають у небезпеці», - наголосив міський голова.

Він наголосив, що з 3 березня життя кожного херсонця – на вагу золота. Тому що ніхто з херсонців на тимчасово захопленій території не знає, чим закінчиться чергова зустріч із чужими військовими на численних блокпостах, і чи не вдарить по машинах, що проїжджають, автоматна черга.

«Ми всі давно у небезпеці. І рятують нас лише єдність, взаємодопомога, нефальшивий патріотизм і справжня сила духу», - написав Колихаєв.

Читайте також: На Херсонщині загарбники друкують бюлетені для «референдуму» - ОК «Південь»

Він пообіцяв херсонцям продовжити практику обміну вакансіями та запитами щодо працевлаштування на своїй сторінці. І розповів, що із повідомлень знає, що деяким уже вдалося знайти одне одного та отримати роботу. Міський голова пообіцяв, що кожного тижня влаштовуватимуть такі ярмарки вакансій, доки робота не знайдеться.

Як повідомляв Укрінформ, міський голова Херсона Колихаєв закликає Президента та владу пояснити, як місцевій адміністрації працювати в умовах окупації російськими загарбниками. Місто перебуває в облозі окупантів, а українські державні органи припинили здійснення своїх повноважень.

У разі загрози життю необхідно змінити місцезнаходження, щоб уникнути можливості захоплення в полон себе або членів сім'ї. Водночас продовжити свої посадові обов'язки та забезпечувати функціонування всіх комунальних служб міської територіальної громади. Таку пораду дав голова Херсонської обласної військової адміністрації Геннадій Лагута меру Херсона Ігореві Колихаєву на його звернення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-