Маріупольцям забороняють ховати людей без «документа» - рашисти вимагають персональні дані

Маріупольцям забороняють ховати людей без «документа» - рашисти вимагають персональні дані

Укрінформ
В Маріуполі загарбники не дозволяють ховати загиблих громадян без спеціального «документу». Для його отримання рідним необхідно надати усі свої персональні данні.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, передає Укрінформ.

«У процедуру захоронення загиблих містян вирішила втрутитись так звана «омбудсман днр», яка надала роз’яснення, що відтепер для поховання потрібно отримувати «документ», який може бути виданий, коли родичі повідомлять усі свої персональні дані», - повідомила Денісова.

Також вона уточнила, що наразі у місті усі канали у Фейсбуці, Телеграмі та інших соціальних мережах знаходяться під контролем «волонтерів днр», які поширюють дезінформацію, а також збирають персональні дані громадян, які залишилися у Маріуполі, і їхніх близьких.

Читайте також: В Ізюмі загарбники примусово «мобілізують» місцевих чоловіків – омбудсмен

На її переконання, дії російських загарбників у Маріуполі є геноцидом українського народу відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього, та статті 6 Римського статуту міжнародного кримінального суду.

«Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти вчинення рф злочину геноциду та порушень прав людини в Україні», - наголосила Денісова.

Як повідомлялось, у Маріуполі через ротацію російських військ виникла нова хвиля їхнього мародерства. Вони зламують вцілілі квартири та вивозять майно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-