Мінсоцполітики обіцяє допомогу деокупованим мешканцям Київщини та Сумщини

Мінсоцполітики обіцяє допомогу деокупованим мешканцям Київщини та Сумщини

Укрінформ
Мінсоцполітики профінансувало допомогу для 114 тис. жителів деокупованих територій Київської та Сумської областей з коштів з гуманітарного рахунку в НБУ.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики України, передає Укрінформ.

"Мінсоцполітики профінансувало надання допомоги 114 тисячам людей в деокупованих населених пунктах Київської та Сумської областей за рахунок коштів, які надходять на гуманітарний рахунок, відкритий НБУ Мінсоцполітики», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Чернігівщина отримає 250 мільйонів на першочергову ліквідацію наслідків воєнних дій

Зокрема, на забезпечення продуктами харчування, медикаментами, засобами гігієни та іншими товарами першої необхідності спрямовано:

  • 4,4 млн грн на потреби близько 25 тис. жителів Ірпінського району Київської області за клопотанням Ірпінської міської ради;
  • більше як 7 млн грн — 20 тис. жителів Бучанського району Київської області за клопотанням Бучанської міської ради;
  • 6,4 млн грн — 24 тис. жителів Димерського району Київської області за клопотанням Димерської селищної ради;
  • майже 7 млн грн — 12 тис. жителів селища Коцюбинське Київської області за клопотанням виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради;
  • 12,5 млн грн — 27 тис. жителів Тростянецької територіальної громади за клопотанням виконавчого комітету Тростянецької міської ради;
  • 0,5 млн грн — 5,5 тис. жителів Охтирської територіальної громади за клопотанням виконавчого комітету Охтирської міської ради.

За словами міністра соціальної політики України Марини Лазебної, наразі в Уряді доопрацьовується рішення, яке забезпечить людям з деокупованих територій окрім гуманітарної допомоги також надання одноразової грошової допомоги на невідкладні потреби.

«Якщо ж у людей зруйноване житло або пошкоджене так, що не придатне до проживання, і вони подали заяву на відшкодування відповідних втрат, то їм надаватиметься статус внутрішньо переміщеної особи, навіть якщо вони не переїжджали в інший населений пункт. І вони також зможуть отримати допомогу на проживання. А надалі – компенсацію вартості пошкодженого житла», - наголосила Лазебна.

Читайте також: Для виплати допомоги вимушеним переселенцям перерахували понад 1,2 мільярда

Загалом, за даними Мінсоцполітики, станом на 18 квітня за рахунок коштів з гуманітарного рахунку профінансовано допомогу 780 тис. людей з найбільш постраждалих від війни регіонів України. Допомогу отримали люди, які потребували евакуації, внутрішньо переміщені особи, люди, які перебували у містах, в яких відбувались активні бойові дії та не переміщувались з них, в першу чергу, найбільш вразливі категорії людей.

Як раніше повідомлялося, уряд ухвалив розроблене Мінсоцполітики рішення, відповідно до якого кошти з гуманітарного рахунку, відкритого Національним банком України, дозволено використовувати також і для надання грошової допомоги постраждалим від воєнних дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-