Чернігівщина отримає 250 мільйонів на першочергову ліквідацію наслідків воєнних дій

Чернігівщина отримає 250 мільйонів на першочергову ліквідацію наслідків воєнних дій

Укрінформ
Чернігівська область отримає 250 мільйонів гривень для проведення найнеобхідніших першочергових робіт з ліквідації наслідків воєнних дій.

Як передає Укрінформ, про це сказав міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час робочої поїздки до Чернігівської області, повідомляє Мінрегіон.

«Уряд вже виділив Чернігівській області з резервного фонду перші 250 мільйонів гривень для проведення найнеобхідніших першочергових робіт з ліквідації наслідків воєнних дій. Своєю чергою Мінрегіон забезпечить роботу експертів з обстеження зруйнованих та пошкоджених в результаті військової агресії росії будівель», – зазначив міністр.

Він зазначив, що внаслідок бойових дій тою чи іншою мірою пошкоджено мережі та об’єкти водо-, газо-, електро- та теплопостачання, знищено комунальну техніку й додав, що їх відновлення є пріоритетом.

Також наголосив, що єдиним і першочерговим завданням сьогодні є ліквідація наслідків військових дій, відновлення критично важливої інфраструктури, забезпечення базових потреб людей.

Чернишов з керівництвом області та міста визначили такі пріоритети першочергових дій: ремонт об’єктів та систем критичної інфраструктури для можливості відновлення стабільного надання житлово-комунальних послуг населенню; прибирання міста та відновлення його життєдіяльності; забезпечення стабільної гуманітарної ситуації в регіоні, формування запасів продовольства, в тому числі через механізм державного замовлення.

«Чернігівщина — наш героїчний форпост! Своїми стінами вона захищала нашу країну! Як наслідок — Чернігів та його передмістя отримали катастрофічну руйнацію. На щастя, сьогодні регіон деокупований», – сказав Чернишов.

Читайте також: На Чернігівщині виявили покинутий росіянами склад боєприпасів

Як повідомляв Укрінформ, понад місяць Чернігів перебував під авіаційними бомбардуванням та артилерійськими обстрілами російських військ. Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко повідомив, що внаслідок російських бомбардувань та обстрілів Чернігова в місті загинули понад 700 людей.

За період ведення бойових дій з російськими загарбниками на Чернігівщині було зруйновано 16 мостів та шляхопроводів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-