Для виплати допомоги вимушеним переселенцям перерахували понад 1,2 мільярда

Для виплати допомоги вимушеним переселенцям перерахували понад 1,2 мільярда

Укрінформ
З початку квітня на виплату допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам Мінсоцполітики переказало Ощадбанку понад 1,2 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики України з посиланням на міністра Марину Лазебну.

За словами урядовиці, за рахунок цих коштів допомогу отримають майже 248 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Ощадбанк переказує гроші на рахунки в українських банках, які отримувачі допомоги вказали у заявах на виплати.

До кінця місяця передбачено подальше перерахування коштів на виплату допомоги на проживання з урахуванням того, що процес реєстрації внутрішньо переміщених осіб триває, а також того, що уряд продовжив до кінця квітня термін подання заяв на отримання допомоги.

Читайте також: Уряд виділив перші 200 мільйонів для підтримки працевлаштування переселенців

“Сподіваюся, днями заяву на допомогу на проживання можна буде подати через Дію. І це надасть можливість усім, хто потребує допомоги, звернутись по неї без черг та зайвих документів. Наступне наше завдання – надати статус внутрішньо переміщених осіб та допомогу на проживання людям з деокупованих територій, чиє житло зруйноване, навіть якщо вони нікуди не переїжджали. Адже жити в своїх помешканнях вони не можуть”, - сказала Лазебна.

Як повідомлялося, згідно з рішенням уряду, допомога внутрішньо переміщеним особам на проживання надається щомісячно з місяця звернення на період дії воєнного стану та впродовж місяця після його припинення чи скасування на кожну людину, відомості про яку внесено до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб у таких розмірах: для осіб з інвалідністю та дітей — 3 000 гривень; для інших осіб — 2 000 гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-