Десантники розбили біля Вознесенська колону ворожої техніки

Десантники розбили біля Вознесенська колону ворожої техніки

Фото
Укрінформ
Артилерійський підрозділ 80-ої окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ розбив колону ворожої техніки поблизу Вознесенська Миколаївської області. Група загарбників вирішила помститись жителям приміського населеного пункту, і знов потрапила під артвогонь.

Про це повідомляє пресслужба оперативного командування «Південь» у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Загарбники були впевнені, що зазнали втрат через місцевих жителів, які коригували вогонь артпідрозділу ЗСУ, і вирішили розправитись з ними, вивівши з хат на вулицю», - йдеться у повідомленні.

За словами одного з селян, «рашисти пройшлися по хатах і вивели на вулицю близько 30 жителів. В основному чоловіків, хоч були й жінки. Зв’язали скотчем руки за спиною, поставили всіх на коліна і вимагали зізнатися у коригуванні або видати того, хто допомагав інформацією для ЗСУ. Ми мовчали. Тоді окупанти стали стріляти над головами. Жінки плакали й просили, щоб їх відпустили. Від чого орки остаточно розлютились й озвіріли. Їх командир сказав: якщо через п‘ять хвилин йому не викажуть ім’я коригувальника - накаже розстріляти всіх».

Читайте також: У Дніпрі військові виконали гімн січових стрільців на руїнах знищеної російськими ракетами будівлі

Втім, з’ясувалося, що за селом вели спостереження військовослужбовці одного з підрозділів 80-ої окремої десантно-штурмової бригади. Вони оперативно надали координати місць розташування загарбників і знов скоригували артилерійський вогонь по ворожій техніці та живій силі.

Внаслідок обстрілу було знищено ворожу командно-штабну машину та близько 25 загарбників.

«Тим часом місцеві жителі, користуючись моментом, змогли звільнитись і відійти у безпечне місце», - підсумували в ОК «Південь».

Як повідомлялося, військові рф намагаються покращити тактичне положення на Південнобузькому напрямку. Загалом ситуація поблизу Чорноморського узбережжя України напружена, але без змін, зберігається імовірність ракетних атак ворожого флоту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-