В Одесі вночі обстрілів не було, влада перерозподіляє оборонні зони

В Одесі вночі обстрілів не було, влада перерозподіляє оборонні зони

Укрінформ
В Одесі вночі не було обстрілів, ворог поки намагається вести повітряну розвідку, вишукуючи об’єкти для ударів, але йому протидіють сили українських ППО.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє в Телеграмі речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

«День розпочався з сигналів повітряної тривоги. Усі ризики зараз оцінюються з огляду на оборону Одеси та області, в тому числі спроб ворога вийти з боями на адміністративні межі Херсонської області. Ми воюємо (28-а окрема мехбригада – ред.) і надаємо гуманітарну допомогу миколаївцям і херсонцям», - зазначив Братчук.

Читайте також: На Миколаївщині ворог активізує бойові дії та намагатиметься відновити наступ

За його словами, поки що російські війська не намагаються висадити десант на узбережжі Одещини, але активізували спецагентуру, залучають до диверсійної діяльності також окремих жителів області.

«Тож маємо пильнувати за діями противника, а також викривати тих, хто пішов на співпрацю з загарбниками», - сказав речник ОВА.

Після знищення ЗСУ крейсера «Москва» військова влада Одещини вирішила перерозподілити оборонні зони, але попередила про заборону фото- і відеозйомки дислокації бетонно-піщаних барикад та укріплень і розміщення протитанкових «їжаків».

Читайте також: Із площі в центрі Одеси приберуть вказівники з назвами російських міст

«Не допомагайте диверсійним силам орієнтуватися на наших теренах. Нехай для них залишиться в історії лише один покажчик курсу – ближче до дна, за російським військовим кораблем», - йдеться у повідомленні у Фейсбуці пресслужби оперативного командування «Південь».

Як повідомлялося, 17 квітня співробітники СБУ нейтралізували на Одещині ще одну агентурну мережу, яка працювала на країну-агресора. Затримано трьох її агентів та встановлено, що їхні дії координували особи, які у 2014 році втекли до рф. За даними СБУ, ці агенти намагалися вчинити диверсії, проводили постановочні мітинги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-