СБУ викрила російську агентурну мережу на Одещині

СБУ викрила російську агентурну мережу на Одещині

Укрінформ
Служба безпеки України затримала у різних областях п’ятьох ворожих агентів.

Як передає Укрінформ, про це спецслужба повідомляє у Фейсбуці.

Зокрема, на Одещині нейтралізовано агентурну мережу, яка працювала на країну-агресора, і затримано трьох її агентів. Встановлено, що їхні дії координували особи, які у 2014 році втекли до рф. За даними СБУ, ці агенти намагалися вчинити диверсії, проводили постановочні мітинги.

"Напередодні широкомасштабного вторгнення ці агенти нагнітали соціальну напругу у різних регіонах. Зокрема, намагалися вчинити диверсії: шляхом руйнування транспортної інфраструктури, підпалів лісів, пошкодження національно-культурних символів і пам’ятників. Також проводили постановочні мітинги", - поінформували у спецслужбі.

Водночас зазначається, що за останній місяць плани "кураторів" змінилися, тож роботу агентів переформатували, і вони збирали розвіддані: про військові формування на Одещині, розташування блокпостів, волонтерських центрів, настрої місцевих, відправляли фотозвіти.

У Дніпропетровській області спецпризначенці СБУ затримали російського агента, який коригував ракетні обстріли.

У Миколаєві СБУ затримала місцеву жительку, яка систематично «доповідала» окупаційним військам щодо обстановки у місті. Вона відстежувала роботу блокпостів та окремих об’єктів критичної інфраструктури.

Крім того, спецслужба затримала мешканця Київщини – самопроголошеного "голову" Димерської ОТГ. Під час тимчасової окупації в регіоні зрадник добровільно погодився на співпрацю з ворогом. Він одразу «здав» загарбникам учасників АТО\ООС, членів місцевої тероборони, допомагав загарбникам орієнтуватися на місцевості.

Як повідомлялося, у Київській області правоохоронці повідомили самопроголошеному голові Димерської ОТГ про підозру через співпрацю з загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-