У Миколаєві, який залишився без води, запускають низку свердловин

У Миколаєві, який залишився без води, запускають низку свердловин

Укрінформ
Міська влада та комунальники Миколаєва передбачали загрозу порушення водопостачання з Дніпра, тому готували альтернативні джерела.

Про це повідомив у Телеграмі міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич, передає Укрінформ.

“Друзі, до цієї ситуації ми готувались від початку війни. І ми розуміли загрозу залишитись без водопостачання з Дніпра. Саме тому я чи не в кожному ефірі вам говорив: робіть запаси води. Тим часом наші комунальники готували альтернативні джерела водопостачання”, - написав мер міста.

Він поінформував, що за чотири тижні було підготовано і запущено свердловини у Лікарні швидкої медичної допомоги, лікарнях №1, 3 та 4, пологовому будинку №2, а сьогодні відкрито свердловину на території “Миколаївоблтеплоенерго“.

На цьому тижні також почнуть працювати свердловини у лікарні №5, дитячій лікарні №2 та пологовому будинку №3. Усіма цими джерелами зможуть користуватись містяни.

Читайте також: У Миколаєві третій день немає водопостачання

18 квітня у Миколаєві почнуть бурити свердловину на території СК “Зоря“. Видачу води з неї планують розпочати уже до кінця наступного тижня.

Разом із МКП "Миколаївводоканал" міська влада працює над відновленням централізованого водопостачання.

Сєнкевич зауважив, що Миколаєву допомагають водоканали інших міст. Він подякував колегам із Кропивницького та Одеси, які надали автоцистерни; Головному управлінню ДСНС у Миколаївській області за те, що видає воду людям у своїх частинах; усім підприємцям, які допомагають розвозити воду.

Нагадаємо, водопостачання в Миколаєві було припинене 12 квітня через ворожі обстріли.

Читайте також: Проблеми з водою у Миколаєві вирішуються, "другого Маріуполя" не буде - Кім

Як повідомлялося, у Миколаєві збитки від обстрілів російськими загарбниками житлових кварталів та соцоб’єктів перевищили 110 млн грн.

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України - повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-