Керівник ОВА закликає жителів Луганщини евакуюватися, поки є шанс

Керівник ОВА закликає жителів Луганщини евакуюватися, поки є шанс

Укрінформ
Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай закликав жителів області евакуюватися, поки є така можливість.

Як передає Укрінформ, про це Гайдай повідомив у Фейсбуці.

"Наступний тиждень може бути важким. Може бути останнім, коли ми ще маємо шанс вас врятувати. Наступ. Як це станеться? Напевно, по-фашистськи, традиційно, зранку, коли ви відкриєте очі у бомбосховищі від жахливого гуркоту", - зазначив очільник ОВА.

За його словами, ЗСУ готові зустріти росіян. При чому так, що "гості" швидко захочуть побігти додому. Як швидко ЗСУ впораються з російською навалою - залежить і від жителів Луганщини.

Читайте також: На Луганщині зараз залишається ще близько 70 тисяч мирного населення - Гайдай

"Шок від нашого сьогоднішнього спілкування в Лисичанську. Двір, в який прилетіла "Точка-У"…Побачене важко забути. "Пересидимо". Що пересидимо? Килимове бомбардування? Діти зможуть впоратися психологічно з тим, що зможуть побачити?!", - запитав Гайдай.

Він навів приклад Маріуполя. "Не ходіть далеко - наші Рубіжне, Попасна та Гірська громада - це той самий Маріуполь! Рішення за вами. Ті, хто щодня ризикує, вже на межі. Порожній евакуаційний автобус - це зневага до життя поліцейського, рятувальника, волонтера та багатьох інших. Бачили нове Сєвєродонецьке кладовище?! Більшає щодня…Ми не хочемо копати могили, ми хочемо жити і розвиватися", - наголосив Гайдай.

Читайте також: Внаслідок обстрілу ворогом Сєвєродонецька загорілися чотири будинки

Він закликав мешканців області прийняти нарешті рішення про евакуацію, бо "цей тиждень може багато вирішити".

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня Гайдай завив, що у Вербну неділю російські загарбники обстріляли Свято-Христо-Різдвяний кафедральний собор у Сєвєродонецьку. Це вже четвертий обстріл храму, цього разу снаряди влучили в дах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-