На Луганщині зараз залишається ще близько 70 тисяч мирного населення - Гайдай

На Луганщині зараз залишається ще близько 70 тисяч мирного населення - Гайдай

Відео
Укрінформ
У Луганській області сьогодні, 16 квітня, залишається ще близько 70 тисяч мирного населення, яке також просять евакуюватися на безпечну територію.

Як передає Укрінформ, про це у телеефірі повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, опублікувавши відео у Телеграмі.

«Якщо взяти всі населені пункти, то орієнтовно десь 70 тисяч людей залишаються на Луганщині, не евакуюються», - сказав керівник адміністрації.

Він наголосив, що зараз ситуація загострюється, Луганщина постійно обстрілюється агресором, палає все від влучень ворожої зброї, стає важче пробиватися до населених пунктів, щоб привезти допомогу.

Гайдай закликав населення, що залишилося, виїжджати, щоб зберегти собі життя і допомогти цим українській армії захистити Луганщину. І зазначив, що за кількістю особового складу та техніки у ворога вже все готове для прориву на донецько-луганському напрямку.

Читайте також: Гайдай спрогнозував, коли війська рф почнуть наступ на донецько-луганському напрямку

Як повідомлялося, з початку повномасштабного вторгнення росії з Луганської області евакуювали більш як 32 тис. людей.

На суботу, 16 квітня, в Україні погоджено роботу дев'яти гуманітарних коридорів, у тому числі з міст: Маріуполь, Бердянськ, Токмак, Енергодар, Сєверодонецьк, Лисичанськ, Попасна, Гірське, Рубіжне.

Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської загарбницької армії різною зброєю – системами залпового вогню «Торнадо – С», «Град», авіабомбами тощо. У регіоні зруйновано багато житлових будинків, об'єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджено всі лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-