Гайдай спрогнозував, коли війська рф почнуть наступ на донецько-луганському напрямку

Гайдай спрогнозував, коли війська рф почнуть наступ на донецько-луганському напрямку

Укрінформ
Російські війська на донецько-луганському напрямку розпочнуть наступ, як тільки закінчаться дощі. За кількістю особового складу та техніки вони вже готові для прориву.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це у телеефірі повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, опублікувавши відео у Телеграмі.

«Ми бачимо, що окупанти закінчують ескалацію свого угруповання, їх тут десятки тисяч, сотні одиниць техніки, все звозять і звозять, підвозять резерви. Думаю так, дощі закінчаться і розпочнеться наступ. Пауза в наступі була через дощі… За кількістю особового складуі техніки вони вже все мають готове для прориву. Вони, в принципі, не зупиняються у спробах продавити десь нашу оборону», - розповів Гайдай.

Читайте також: У Лисичанську під ворожий обстріл потрапило подружжя волонтерів – чоловік загинув

На його думку, російські війська намагатимуться одночасно розпочати прорив і в Донецькій, і в Луганській областях. "Дуже їм хочеться прорватися з боку Ізюма, щоб відрізати Луганську область", - додав Гайдай.

Він зазначив, що агресор зараз обстрілює область з усіх видів зброї, не перестаючи.

Читайте також: Через потужний ворожий обстріл Попасної вдалося евакуювати лише трьох мешканців міста – Гайдай

«Логіка окупанта зрозуміла – вони хочуть усе стерти з лиця землі, щоб українським військовим не було чого захищати. Тобто зараз проводиться або поквартальний обстріл або хаотичний обстріл міст, обстрілюється все. Знищуються повністю населені пункти із жителями, з усіма, хто там є», - сказав керівник ОВА.

Сєвєродонецьк, нагадав він, залишається повністю під контролем української армії. У Рубіжному також позиційно точаться бої, постійно у самому місті і постійно воно обстрілюється з усієї зброї, яка є на озброєнні російської армії.

Читайте також: Тривалість війни залежить від ефективності інструментів впливу на росію - Зеленський

24 лютого президент рф путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська росії обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-