У поліції Маріуполя кажуть, що на «Азовсталі» від обстрілів ховаються багато цивільних

У поліції Маріуполя кажуть, що на «Азовсталі» від обстрілів ховаються багато цивільних

Укрінформ
На території заводу "Азовсталь" У Маріуполі перебуває велика кількість цивільних - жінки, люди похилого віку, діти, в тому числі немовля.

Як передає Укрінформ, про це начальник патрульної поліції Маріуполя Михайло Вершинін повідомив у коментарі Маріупольському телебаченню в YouTube.

"На території заводу "Азовсталь" знаходиться велика кількість цивільних: діти, в тому числі й немовля, жінки, люди похилого віку. Ці люди ховалися від обстрілів у сховищах заводу, російським військовим вони не вірять, оскільки бачили, що відбувається у місті", - ідеться у повідомленні.

Вершинін зазначив, що росіяни використовують мирне населення, що залишилося у Маріуполі - близько 100 тис. осіб - для розкопки завалів, збору трупів. Люди "працюють" за їжу, зокрема на масових похованнях. Таким чином, російська армія зачищає сліди своїх злочинів.

Він додав, що абсолютно всіх у місті змушують надягати білі пов'язки (на праву ногу та ліву руку), таке саме маркування мають усі військові з російської армії та так званої "армії днр".

Читайте також: Захисники Маріуполя тримають оборону - попри вимоги загарбників здатися в полон

"Позначаючи цивільних таким чином, вони виводять місцеве населення до рангу комбатантів. Потім спеціально відправляють цих людей на вогневі точки, де ті можуть загинути", - зауважив Вершинін.

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня Президент Зеленський заявив у відеозверненні, що російські загарбники, які готуються розпочати наступальну операцію на сході України, хочуть стерти з лиця землі міста і громади Донеччини й Луганщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-