Захисники Маріуполя тримають оборону - попри вимоги загарбників здатися в полон

Захисники Маріуполя тримають оборону - попри вимоги загарбників здатися в полон

Укрінформ
У Маріуполі загарбники оголосили, що нададуть захисникам міста "коридор" для здачі в полон, але українські бійці продовжують тримати оборону.

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

"Окупанти звечора оголосили про "надання коридору для здачі в полон". Але станом на сьогодні захисники продовжують тримати оборону", - зазначив Андрющенко.

Читайте також: росія може готувати висадку десанту в Маріуполі - Міноборони перевіряє інформацію

За його словами, попри твердження росіян, що місце бойових дій обмежено територією заводу "Азовсталь", це не відповідає дійсності. Зокрема, вчора ввечері точились бої по вул. Таганрозькій, за 5 км від "Азовсталі". Окупанти знов обстріляли з важкої артилерії приватний сектор. Найбільше постраждали будинки в районі Автотранспортного ліцею.

"Також тривали обстріли зони порту в намаганнях штурму", - зазначив радник.

Читайте також: Руїни і тіла на вулицях: Reuters показало кадри із заблокованого Маріуполя

Він наголосив, що цивільних окупанти змушують отримувати перепустки для переміщення по місту - без них з наступного тижня буде неможливо не лише пересування між районами міста, а й перебування на вулиці. Оскільки перепустки видають лише в одному місці, сотні людей стоять у чергах. "Надходить інформація, що це робиться не лише для фільтраційних заходів, а й як підготовка до паспортизації", - повідомив Андрющенко.

Він додав, що гуманітарна допомога, яка так широко рекламується окупантами, фактично становить буханець хліба та пляшку води на добу. Видача проходить у штабах «Єдиної росії», але гуманітарки катастрофічно не вистачає. Будь-яку гумдопомогу від України або міжнародних організацій окупанти в місто не допускають. І так критична ситуація у місті щодо медичної безпеки погіршується, заявив Андрющенко.

Читайте також: Знищення захисників Маріуполя може поставити крапку у переговорах – Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники заявили, що з 18 квітня остаточно закриють Маріуполь на в’їзд і виїзд і заборонять переміщення, щоб провести фільтрацію 100% чоловіків, які залишились в місті.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. Загарбники відбирають у маріупольців українські паспорти і насильно вивозять до росії та ОРДЛО.

У заблокованому місті залишаються ще близько 120 тисяч мирних жителів.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», морська піхота, мотострільці.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-