Росіяни частково виводять техніку із захопленої Борівської громади на Харківщині в бік Донеччини

Росіяни частково виводять техніку із захопленої Борівської громади на Харківщині в бік Донеччини

Укрінформ
Росіяни поступово виводять техніку в напрямку Донецької області з території окупованої Борівської територіальної громади, що на Харківщині.

Про це в Телеграмі повідомляє Борівська селищна рада, передає Укрінформ.

«Станом на 17 квітня, територія Борівської громади повністю окупована російськими військовими. Значна частина російської техніки поступово виходить з громади в напрямку Донецької області», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у Боровій окупанти розмістилися в будівлях селищної ради, палаці культури, лікарні (зокрема, у терапевтичному відділенні), в будинках деяких місцевих підприємців. Призначили окупаційну владу з числа місцевих колаборантів, яка тепер має координувати процеси в громаді. Дані щодо персоналій уточнюються.

Читайте також: На Харківщині повідомили про підозру подружжю колаборантів

За деякими свідченнями, найжорстокіше з місцевим населенням поводяться окупанти в старостинських округах на південному сході громади. Вдираються до осель громадян, які вимушені були виїхати з громади у зв’язку з окупацією, проводять обшуки, забирають техніку та цінні речі, подекуди виносять повністю все. Були випадки вкидання бойових гранат до погребів у домоволодіннях мирних жителів.

Через села, розташовані у північній частині Борівщини, росіяни пройшли транзитом без помітних руйнувань.

Відчутних руйнувань зазнав південь громади. Повністю відсутній зв’язок з психоневрологічним інтернатом, де перебуває близько 200 пацієнтів.

Активні бойові дії поступово переміщаються з Борівської громади на територію Донецької області.

Читайте також: На Харківщині ремонтують дороги, щоб можна було доставляти гуманітарні вантажі

Як повідомлялось, із Борівської громади, що перебуває під контролем російських військ, загарбники вивозять награбоване майно вантажівками.

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України, ворог здійснює масовані обстріли й бомбардування мирних українських міст і сіл. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України. ЗСУ і Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-