У Бородянці відновили волоконно-оптичну лінію зв'язку

У Бородянці відновили волоконно-оптичну лінію зв'язку

Укрінформ
У Бородянці на Київщині фахівці відновили волоконно-оптичну лінію зв'язку, що уможливило початок робіт із забезпечення абонентів доступом до інтернет-мережі.

Про це повідомляє пресслужба Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Після тривалого розмінування міста Бородянка, яке було цілеспрямовано розбомблене окупаційними військами, спільною працею Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) при Держспезцв’язку, провайдерів та операторів вдалося відновити волоконно-оптичну лінію зв'язку. Тож тепер ремонтні бригади можуть почати роботи із забезпечення доступом до інтернет-мережі абонентів Датагруп та Київстар", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що інженери Vodafone забезпечили відновлення покриття в Любимівці, Заворичах, Неграшах, Дзвінковому Київської області. Зв’язок з’явився і в терміналі «А» аеропорту "Бориспіль", а у Києві запрацювали шість додаткових базових станцій.

На Миколаївщині зв’язок повернувся в Парутине, Дмитрівку та Дніпровське.

У Держспецзв'язку зазначають, що минулої ночі у Київській області зафіксовано погіршення мобільного зв’язку оператора lifecell через проблему з електроживленням. Там тривають відновлювальні роботи, частина покриття вже відновлена.

Водночас тривають роботи по всій Україні з резервування засобів, які дають змогу громадянам безперебійно додзвонитися до спецслужб. Фахівцями Lifecell та Vodafone забезпечено переадресації дзвінків на 101 та 112 у Рівненській, Харківській та Дніпропетровській областях та в містах Дніпро і Харків.

Читайте також: Щодня на Київщині знаходять більше тисячі вибухонебезпечних предметів - МВС

Ремонтні команди Укртелекому за попередню добу забезпечили доступ до інтернету та телефонії у низці населених пунктів Донецької області. Загалом критична інфраструктура та національна мережа Укртелекому працюють, а послуги надаються в усіх областях, крім Луганської.

Крім цього, Київстар запустив нову послугу, яка дає можливість дізнатися, що абонент, якому ви надіслали смс-повідомлення, знову на зв’язку. Для цього в текст будь-якого текстового повідомлення треба додати спецкод *D#. Щойно абонент з’явиться в мережі - надійде сповіщення про це.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-