Щодня на Київщині знаходять більше тисячі вибухонебезпечних предметів - МВС

Щодня на Київщині знаходять більше тисячі вибухонебезпечних предметів - МВС

Укрінформ
У Київській області наразі щодня знаходять більше тисячі вибухонебезпечних предметів.

Про це радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко заявив у ефірі всеукраїнського телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

«Кожен день знаходяться тільки на Київщині ми знаходимо більше 1 тисячі вибухонебезпечних предметів. Тому дуже акуратними треба бути і ні в якому разі не заходити у лісопосадки, у ліси, оминати будь-які короткі дороги, стежки і так далі», - сказав Денисенко.

Він зазначив, що наразі правоохоронці просять поки що не повертатися на Київщину, якщо є така можливість.

«І, якщо говорити про Київ і Київщину, то по тій тенденціїї, яку ми бачимо, дуже багато людей повертаються на кілька днів – подивитися свої квартири, узяти якісь речі і потім (їдуть – ред.) назад на Захід України або у ті місця, де поки безпечніше», - поінформував він.

Денисенко, говорячи про те, наскільки наразі у столичній області складна ситуація із розмінуванням, нагадав, що, зокрема, у Гостомельській селищній раді продовжили комендантську годину.

«У той же час щодо Бучі й Ірпеня, то уже фактично відновлено водопостачання, і водовідведення. На днях енергетики обіцяють, що буде запущена електрика, у всякому разі, у Бучі, говориться про 17 число. І по суті, місто поступово почне повертатися до цивілізованого життя», - уточнив Денисенко.

Читайте також: В Україні створять Міжнародний центр розмінування і розроблять протимінну стратегію – Шмигаль

Він зазначив, що громадянам треба чітко розуміти, що, якщо вони повертаються навіть просто подивитися, що у них у будинку, то треба бути дуже обережним, зокрема, - ходити лише тими дорогами, де уже розміновано, де пустили трасу і де уже є розуміння того, що сапери там повністю усе перевірили.

Відповідаючи на питання щодо можливого мародерства у пошкоджених будинках, Денисенко поінформував, що такі випадки є.

«І з цими випадками ми боремося з першого моменту - з того моменту, як зайшли поліція і Нацгвардія у населені пункти, які були звільнені. І тут треба чітко зрозуміти, що периметр – величезний, бо території – величезні. Сама поліція з цим безумовно не змогла б впоратися, тому тут спільно робота йде поліції, тероборони, місцевої влади»,- поінформував він.

Денисенко зазначив, що правоохоронці співпрацюють з місцевою владою і просто небайдужими громадянами, які створюють такі загони, щоб виявляти мародерів, - тобто, цих людей ловлять.

Відповідаючи на питання щодо диверсійних груп, зокрема, чи є десь в Україні так звані «сплячі групи», які ще не задіяні, він уточнив, що виключати таку імовірність не можна.

«Щодо таких «сплячих груп» весь час працює поліція, СБУ. На жаль, у принципі, треба говорити про те, що подібні групи виявляються фактично по всій території України,тобто, не лише на щойно звільнених територіях і не лише на територіях, які знаходяться, по суті на лінії зіткнення. Їх, на жаль, фактично виявляють по всій території України», - поінформував радник глави МВС.

Як повідомлялося, радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко заявив, що російська ядерна атака, якою Україну знову почали лякати, – це елемент інформаційної війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-