На Харківщині ЗСУ запобігли ракетним ударам по Лозовій – мер

На Харківщині ЗСУ запобігли ракетним ударам по Лозовій – мер

Відео
Укрінформ
Військові Збройних сил України запобігли ракетним ударам по місту Лозова на Харківщині.

Про це повідомив у відеозверненні голова Лозівської громади Сергій Зеленський.

«Вчоршній вечір - була в нашій громаді ракетна загроза. Завдячуючи нашим Збройним силам України, захистили повітряний простір Лозівщини. Велика їм шана і вдячність від усіх лозівчан», - сказав керівник громади.

Містянам з дітьми, які мають можливість виїхати з Лозової власним транспортом, міський голова радить це зробити. В разі потреби, за словами Зеленського, буде надано транспорт, у першу чергу, для багатодітних родин і літніх людей, яких доставлятимуть в пункти евакуації.

Мер зауважив, що наразі комунальні служби працюють, прибирається місто. Працює поліклініка, а в лікарні вдалося відновити роботу відділення гемодіалізу, 15 квітня в ньому надають необхідну допомогу 11 пацієнтам. Мер подякував усім, хто долучився до здачі донорської крові.

У громаді також видають гуманітарну допомогу.

Як повідомлялося, Лозова вже кілька разів зазнавала обстрілів. Зокрема, 22 березня обстріляли близько 20 приватних будинків і місцеві підприємства, загинула людина, ще дев'ятеро дістали поранення. 2 квітня війська рф завдали по Лозовій ракетних ударів. Внаслідок цього 40 тис. жителів громади залишилися без електроенергії, а 62 тис. – без водопостачання. Від ударів двох ракет травми середнього ступеня важкості отримали шестеро містян. Відновили послуги 3 квітня ввечері.

Читайте також: Евакуація на Сході: Укрзалізниця пустить чотири потяги з Покровська і Лозової

За даними міської влади, з громади виїхало понад 40% мешканців.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Фото: 2day.kh.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-