Із Лозової на Харківщині евакуювали понад 40% жителів – мер

Із Лозової на Харківщині евакуювали понад 40% жителів – мер

Укрінформ
Із Лозової на Харківщині евакуювали понад 40% жителів, люди продовжують виїздити.

Як передає Укрінформ, про це сказав у відеозверненні, оприлюдненому в Телеграмі, голова Лозівської громади Сергій Зеленський.

«За приблизними підрахунками, територію Лозівської громади залишили понад 40% мешканців. Разом з тим ми продовжуємо приймати тимчасово переміщених осіб з інших громад Харківщини та сусідніх областей», — сказав Зеленський.

Він наголосив, що залишається в місті, як і всі керівники управлінських підрозділів громади та спеціалісти. Працюють усі комунальні служби.

«Продовжуємо займатися благоустроєм. Видаляємо аварійні дерева, формуємо крони, готуємося висаджувати квіти. Наводимо лад на кладовищах. Прибираємо дороги після зими від залишків піщано-сольової суміші. Сміття вивозимо за графіком», - зазначив керівник.

У громаді видають гуманітарну допомогу; продуктові набори в першу чергу отримують переселенці, самотні літні люди та багатодітні родини.

Очільник громади поінформував, що нових наступальних дій у напрямку Лозівської громади наразі не спостерігається, українським військовим успішно вдається стримувати ворожі сили.

Продовжується евакуація і з сусіднього з Лозовою міста Барвінкове. Міський голова Олександр Бало повідомив, що в центрі міста очікуватимуть автобуси, які підвозитимуть до станції «Лозова».

«Я попереджаю та закликаю евакуюватися!» — сказав Бало.

Як повідомляв Укрінформ, Лозівська та Барвінківська громади межують із Балаклією, яка перебуває в тимчасовій окупації, та заблокованим із початку березня Ізюмом, де точаться запеклі бої.

Лозова вже кілька разів зазнавала обстрілів. Зокрема, 22 березня обстріляли близько 20 приватних будинків і місцеві підприємства, загинула людина, ще дев'ятеро дістали поранення. 2 квітня війська рф завдали по Лозовій ракетних ударів. Внаслідок цього 40 тис. жителів громади залишилися без електроенергії, а 62 тис. – без водопостачання. Від ударів двох ракет травми середнього ступеня важкості отримали шестеро містян. Відновили послуги 3 квітня ввечері.

Читайте також: На понеділок погодили 9 гуманітарних коридорів – Верещук

Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Верещук радить не нехтувати закликами влади до евакуації з небезпечних районів.

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-