У Маріуполі загарбники запроваджують перепустки, щоб виявляти «неблагонадійних»

У Маріуполі загарбники запроваджують перепустки, щоб виявляти «неблагонадійних»

Укрінформ
У заблокованому Маріуполі загарбники запроваджують городянам перепустки для пересування містом, що допоможе їм зачистити «неблагонадійних».

Про це розповів радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Окупанти. Інформація про запровадження пропусків для пересування містом знаходить своє підтвердження. Офіційна версія – для забезпечення безпеки та контролю за видачею гуманітарки. В реальності – проведення перепису населення та зачистка «неблагонадійних» через звіряння з отриманими від колаборантів та зрадників базами даних про комунальників, бюджетників, правоохоронців та складеними списками активістів», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що комунальники та бюджетники будуть примушуватись до співпраці з окупаційною владою, інші будуть арештовані та можуть зникнути у в'язницях та концтаборах окупантів.

Читайте також: Takflix випустив добірку фільмів незалежного режисера, що врятувався з Маріуполя

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинуло до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МО України, зокрема, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для здійснення зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Всіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

У заблокованому Маріуполі залишаються у місті ще близько 120 тисяч мирних жителів.

Також загарбники відбирають у маріупольців українські паспорти і насильно вивозять до росії та ОРДЛО.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-