Takflix випустив добірку фільмів незалежного режисера, що врятувався з Маріуполя

Takflix випустив добірку фільмів незалежного режисера, що врятувався з Маріуполя

Укрінформ
Онлайн-кінотеатр Takflix.сom випустив добірку фільмів «Маріупольський феномен: Суровцов».

Про це Укрінформу повідомили в компанії Takflix.

«Режисер трьох стрічок у добірці Олександр Суровцов – уродженець Маріуполя, якому вдалося вибратися з міста. Всі кошти з продажу добірки Takflix віддає на підтримку Олександра та його родини», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, «Маріупольський феномен: Суровцов» – це добірка з трьох експериментальних чорно-білих стрічок, знятих у Маріуполі. «Компас» порушує питання екологічного співіснування з природою, «Онтологія» – історія одного дня простого робочого чоловіка, а «Цілковита незнайомка» – стрічка про жінку, яка намагається знайти сенс життя після смерті найближчої людини. Останні дві історії потрапили в головний конкурс фестивалю кіно та урбаністики «86» у м. Славутич.

Читайте також: Захопили в полон і розстріляли: як у Маріуполі загинув від рук рашистів литовський режисер

Олександр Суровцов народився 1985 року в Маріуполі. До 2016 року працював на заводі, того ж року приєднався до проєкту «Платформа ТЮ» і дебютував як режисер з фільмом «Онтологія». Був кінооператором у локальному об’єднанні кінематографістів ТворчСхід, працював над фільмами «Шо шо?» та «Ви що, метал тут крадете?» про культуру Сходу України.

З початку російського вторгнення Олександр разом з дружиною та 14-річним сином з порушеннями слуху перебували в Маріуполі. 18 березня режисер з родиною зміг вибратися з міста та дістатися до Запоріжжя.

«Що ми пережили, втратили та чого навчилися за час війни в Маріуполі: роботу, зарплату, мирне небо, світло, воду, опалення та газу в один день, навчилися готувати на багатті майже всі страви, економити їжу, якої перед від'їздом залишилося на три дні, ночувати у вологому бомбосховищі, пити сиру воду з джерела, один раз потрапили під авіаудар, тричі під обстріл градами, два з яких були близько від нас», – розповідає Олександр.

Читайте також: DOCU/HELP зібрав перші кошти на підтримку документалістів, які знімають війну

Як повідомлялося, від початку російського вторгнення в Україну 24 лютого Маріуполь є однією з найгарячіших точок російсько-української війни. Майже два місяці місто перебуває в облозі. 80% будівель зруйновано. Відомо, що понад 10 тисяч людей загинули, близько 30 тисяч були депортовані до таборів на підконтрольні Росії території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-