Майже 85% загиблих у Бучі людей мають кульові поранення — мер

Майже 85% загиблих у Бучі людей мають кульові поранення — мер

Укрінформ
Практично 85% тіл усіх загиблих мешканців міста Буча Київської області мають отвори від куль, що свідчить про вчинення усвідомленого умисного вбивства.

Про це заявив міський голова Бучі Анатолій Федорук в ефірі національного телемарафону, передає Укрінформ.

«Практично 85% усіх тіл, які ми піднімаємо з братських могил чи індивідуальних поховань на городах, парках, скверах, дворах — з отворами від кулі. Тобто усвідомлене умисне вбивство сталося у Бучі», — сказав міський голова.

Читайте також: В Україні були скоєні злочини, які підлягають юрисдикції МКС - прокурор суду в Гаазі

Він розповів, що, ймовірно, 15 квітня завершать роботи з вилучення тіл з братської могили на території Церкви святого апостола Андрія Первозванного.

«Завершуватимемо цю роботу: піднімемо тіла і відправимо в морги, щоб проводити вже відповідні процедури, а родичі могли отримати тіла загиблих і поховати їх так, як це має бути», — додав Федорук.

Читайте також: Наступними цілями рф можуть стати Краматорськ та Костянтинівка – розвідка Британії

Як повідомлялося, Генпрокурор України Ірина Венедіктова та прокурор МКС Карім Хан здійснили робочу поїздку в Бучу на Київщині, де проводиться ексгумація тіл убитих російськими загарбниками цивільних.

Ірпінь, Буча, Гостомель, Бородянка та вся Київська область були визволені від російських загарбників на початку квітня. У визволених містах і селах зафіксовані масові вбивства росіянами цивільних осіб. Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоврядування, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох з них зв'язані руки, є сліди катувань, люди вбиті пострілами у потилицю.

Міжнародний кримінальний суд у березні за зверненням 42 країн оголосив про початок розслідування воєнних злочинів внаслідок вторгнення рф в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-