Вінниця отримала 100 тонн продовольчого вантажу від швейцарської гуманітарної місії

Вінниця отримала 100 тонн продовольчого вантажу від швейцарської гуманітарної місії

Фото
Укрінформ
Вінниця 14 квітня отримала 100 тонн продовольчого вантажу від швейцарської гуманітарної місії для забезпечення постраждалих міст і переселенців.

Про це у Телеграмі повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов, передає Укрінформ.

«Перший вантаж продовольчої допомоги від швейцарської гуманітарної місії! Вже прийшло понад 100 тонн продуктів, а планується – 1300», - написав Моргунов.

За його словами, у складі наданого швейцарською стороною гуманітарного вантажу - борошно, олія, сухе молоко, кукурудзяна крупа, цукор, консерви українського виробництва. Більшість асортименту - вінницького походження.

Моргунов заначив, що вінницькі посадовці підписали зі швейцарською стороною договір про передачу гуманітарної допомоги, який передбачає надання 1,5 млн швейцарських франків на закупівлю провізії у рамках місії. Тож ідеться про комплексну допомогу, бо за ці кошти продовольство купують у місцевих виробників. Таким чином стимулюється вітчизняна економіка.

Читайте також: Загарбники блокують роботу гуманітарних хабів на Херсонщині

Отриману гуманітарну допомогу планують передати до міст, що постраждали внаслідок бойових дій. Також сподіваються поповнити продовольчі запаси області для забезпечення переселенців.

Як повідомляв Укрінформ, із 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-