Загарбники блокують роботу гуманітарних хабів на Херсонщині

Загарбники блокують роботу гуманітарних хабів на Херсонщині

Укрінформ
Російські загарбники блокують роботу логістичних центрів та гуманітарних хабів на Херсонщині.

Про це у Фейсбуці написав перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

«Орки роблять усе, щоб у нас з вами опустилися руки. Що б ми все кинули. Перестали завозити ліки, перестали підтримувати установи критичної інфраструктури та гуманітарної сфери, перестали допомагати людям. Орки блокують роботу логістичних центрів та гуманітарних хабів, не дають можливості вільно пересуватися Херсоном та по області. Блокпостів зі списками «небезпечних» для окупації людей щодня ​​стає тільки більше. Орки проводять обшуки у ваших квартирах, залякують ваші сім'ї», - написав Соболевський.

Він зазначає, що на Херсонщині девіз окупантів – «чим гірше, тим краще».

Читайте також: Загарбники намагаються створити для мешканців Херсонщини картинку «кинутої» області

Соболевський також повідомив, що рашисти проводять обшуки у гуртожитках, змушуючи роздягатися молодих людей – шукають націоналістичні татуювання та попереджають студентів, щоб ті не надумали ходити на мітинги.

"Для картинки "кинутої Києвом області" оркам дуже потрібно, щоб наша робота припинилася, але це наша земля, це наші люди, і здаватися ми не збираємося", - написав перший заступник голови Херсонської обласної ради.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині загарбники блокують «зелені коридори» для постачання продовольства та ліків, евакуацію, викрадають активістів, керівників громад, депутатів. На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси, зупинився бізнес.

Читайте також: У Князівці на Херсонщині окупанти знищили сільгосптехніку, склади з зерном і добривами

Міжнародний комітет Червоного Хреста закликають направити представників для надання гуманітарної допомоги незаконно затриманим мирним громадянам у Херсонській області, фіксації їхнього місця знаходження, сприяння припиненню тортур та якнайшвидшому звільненню.

Фахівці Міністерства цифрової трансформації створили для Херсонської області захищений чат-бот, який допоможе встановити долю зниклих мешканців регіону.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-