Загарбники намагаються створити для мешканців Херсонщини картинку «кинутої» області

Загарбники намагаються створити для мешканців Херсонщини картинку «кинутої» області

Укрінформ
Загарбники намагаються створити для мешканців Херсонщини картинку, що українська влада область «кинула».

Про це у Фейсбуці написав перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

«Офіційних гуманітарних коридорів немає. Сьогодні вже зрозуміло чому. Окупантам вони не те, що не потрібні – вони для них небезпечні! Вони всіляко намагаються створити для наших мешканців картинку «кинутої» області, яку вони звільнили і яку нібито «кинув Київ». Ще раз звертаюся до всіх жителів Херсонської області – не ведіться! Херсонщина була, є і буде Україною», - зазначив Соболевський.

Він наголосив, що ситуація в області залишається складною та напруженою. Щодня поповнюється статистика зниклих людей і випускають далеко не всіх. Чиниться колосальний тиск на місцеву владу. Лікарні працюють, але щодо окремих груп ліків ситуація просто катастрофічна.

Читайте також: У семи областях почали відновлювати зруйновані загарбниками об’єкти інфраструктури

Обласні енергосервісні підприємства та ДСНС продовжують функціонування, хоч і "в надзвичайно складних умовах", наголосив Соболевський.

Водночас, за словами чиновника, окупанти посилили роботу з фільтрації населення на блокпостах: "Намагаються виловити тих, кого вважають для себе в області небезпечними".

Він рекомендує обов'язково носити із собою документи, що засвідчують особу.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині загарбники блокують «зелені коридори» для постачання продовольства та ліків, евакуацію, викрадають активістів, керівників громад, депутатів. На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси, зупинився бізнес.

Читайте також: На Херсонщині вийшов на зв’язок викрадений рашистами староста

У Херсоні російські окупанти захопили гуманітарний хаб, організований для допомоги херсонцям та медустановам. Вони відібрали медикаменти, які намагалися завезти до Херсона волонтери.

Президент Володимир Зеленський відзначив Херсон спеціальним званням «Місто-герой».

Міський голова Херсона Ігор Колихаєв просить розблокувати проплати для комунальних підприємств.

24 лютого президент росії путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-