В Україні можуть концептуально змінити підходи до містобудівної діяльності

В Україні можуть концептуально змінити підходи до містобудівної діяльності

Укрінформ
Міністерство розвитку громад та територій України підготувало законопроєкт, який пропонує концептуально змінити підходи до містобудівної діяльності.

Проєкт Закону під №7282 «Про внесення змін до деяких законів України щодо першочергових заходів реформування сфери містобудівної діяльності» зареєстрований в Верховній Раді, передає Укрінформ.

Як йдеться в пояснювальній записці, документ розроблено з метою визначення правових та організаційних засад щодо розміщення та будівництва тимчасових споруд, призначених для тимчасового проживання та обслуговування громадян, які втратили житло; розміщення виробничих потужностей підприємств, переміщених (евакуйованих) через збройну агресію рф.

Читайте також: У семи областях почали відновлювати зруйновані загарбниками об’єкти інфраструктури

Крім того, проєкт містить законодавчі ініціативи щодо перших концептуальних кроків з відновлення зруйнованих внаслідок збройної агресії рф населених пунктів та територій шляхом запровадження нового спеціального виду містобудівних програм — «Програми комплексного відновлення населеного пункту (території)», яка має визначати основні просторові та соціально-економічні пріоритети і комплекс пріоритетних заходів для забезпечення відновлення населених пунктів (територій), які постраждали в результаті бойових дій, терористичних актів, диверсій, надзвичайних ситуацій, а також є місцями концентрації соціально-економічних, інфраструктурних, екологічних та інших кризових явищ.

Як повідомлялося, в Україні розпочався процес обстеження зруйнованих і пошкоджених унаслідок збройної агресії росії будівель і споруд, аби визначити, чи можлива їх подальша експлуатація, відновлювальні роботи. За словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, російські війська знищили в Україні близько 6800 житлових будинків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-