Війська рф знищили в Україні близько 6,8 тисячі житлових будинків

Війська рф знищили в Україні близько 6,8 тисячі житлових будинків

Укрінформ
Російські війська знищили в Україні близько 6800 житлових будинків.

Про це повідомив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«За попередніми даними, росія знищила 6800 житлових будинків в Україні. І ця цифра, на жаль, зростає щогодини. Об'єми руйнування катастрофічні. В одному лише Харкові зруйновано понад тисячу об'єктів житлового фонду. Величезна кількість будинків знищена в Чернігові та Маріуполі», — зазначив Чернишов.

За його словами, на перший період для відновлення тільки базової інфраструктури після завершення війни будуть потрібні десятки мільярдів доларів. Розвиткова частина і відбудова міст і агломерацій потребуватиме сотень мільярдів доларів.

Міністр підкреслив, що уряд активно працює над робочим планом відбудови країни.

Як повідомлялося, у Верховній Раді зареєстрований законопроєкт, яким визначаються правові та організаційні засади надання компенсації за пошкодження та знищення нерухомого майна внаслідок бойових дій. Також уряд ухвалив постанову про порядок збору та обліку інформації про пошкоджену та знищену внаслідок бойових дій нерухомість.

24 лютого рф розпочала масштабне вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-